Leer op zaterdag 18 februari 2023 reanimeren en een AED gebruiken.  Heb je al een training gehad, Fris dan je kennis op in de herhalingscursus.
De Wijkvereniging Water- en Grassenbuurt heeft in 2018 een AED aangeschaft. Een AED kan een schok geven bij een hartstilstand en zo het hart weer laten kloppen. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Het is daarom belangrijk dat veel mensen leren reanimeren en de AED gebruiken. Én dat je weet wanneer iemand in je buurt een hartstilstand heeft. Door je aan te melden als burgerhulpverlener ontvang je een bericht van de meldkamer 112 als iemand in je nabije omgeving een hartstilstand heeft en krijg je de locatie door, zodat je eerste hulp kunt verlenen.

Met de AED én voldoende burgerhulpverleners in onze wijk vergroten we ieders overlevingskans bij een hartstilstand in onze buurt. Zo maken we samen onze Water- en Grassenbuurt HARTveilig.
 
Meld je aan voor de basis reanimatietraining
Op zaterdag 18 februari 2023  om 09:30 uur organiseren wij een reanimatietraining om meer bewoners in onze wijk te leren reanimeren. In deze reanimatietraining van ongeveer 2,5 uur leer je met behulp van theorie én veel oefenen:
 • beoordelen of je moet beginnen met reanimeren
 • de ademweg vrijmaken, hartmassage (borstcompressies) geven en beademen
 • hoe je de AED moet gebruiken
 • waar de AED precies hangt
 • en hoe je je kan aanmelden als burgerhulpverlener.
Na afloop ontvang je het lesmateriaal om alles nog eens na te lezen en ontvang je een reanimatiecertificaat. Hiermee kan je je aanmelden als burgerhulpverlener.
 
Meld je aan voor de herhalings reanimatietraining
Op zaterdag 18 februari om 13:00 uur organiseren wij een herhalingstraining reanimatie om de kennis op te frissen en te oefenen met reanimatie en gebruiken van de AED.  Deze reanimatietraining duurt ongeveer 1,5 uur.  
Na afloop ontvang je het lesmateriaal om alles nog eens na te lezen en ontvang je een reanimatiecertificaat. Hiermee kan je je aanmelding als burgerhulpverlener verlengen.

Wat moet je weten voordat je je aanmeldt?
 • Het doel van de training is om wijkbewoners te leren reanimeren en kennis te laten maken met het oproepsysteem voor burgerhulpverleners. Uiteraard is aanmelden voor het oproepsysteem niet verplicht.
 • Reanimeren is fysiek inspannend. Het is daarom wel belangrijk dat je enig uithoudingsvermogen hebt. Iedereen vanaf 14 jaar kan het leren en is hier lichamelijk en mentaal toe in staat. Bij ernstige klachten aan knieën, polsen of schouders kan reanimeren (te) belastend zijn.
 • De training is bedoelt voor bewoners van de Water- en Grassenbuurt in Gouda.
 • Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de kosten van de reanimatietraining. Bel hiervoor met je verzekering om dit te vragen (na betaling ontvang je een factuur die je kunt gebruiken voor het declareren). Leden van de Bewonersvereniging WaterGras die de factuur niet kunnen declareren bij de verzekering, ontvangen na deelname aan de training €20,- van de kosten retour.
 • Wil je wel deelnemen, maar kun je niet? Stuur een mailtje naar info@watergrasgouda.nl
  Bij voldoende belangstelling organiseren we een tweede trainingsdag.
 • We maken er een gezellige avond van: we zorgen voor koffie / thee en na de training zorgen we voor drankje.
 • Na de training is er gelegenheid om te oefenen om in de wijk te oefenen met het openmaken van de AED kast.
 • Je naam en e-mailadres wordt gedeeld met het organisatiecomité en het bestuur van de wijkvereniging Watergras. Als je dit niet wilt: geef dit dan aan bij de opmerkingen bij inschrijvingen.


Geen producten aanwezig

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies